FAQ

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een rolluik? Wat kan Rolluikenfabriek.nl voor u betekenen. Hieronder vindt u vragen die vaak gesteld worden. En de antwoorden daarop.

Heb je een vergunning nodig van de gemeente?

Wanneer rolluiken in het publieke zicht worden geplaatst, veelal voor zakelijke of monumentale panden is er vergunning nodig van de gemeente. Vrijwel elke grote gemeente heeft beleid opgesteld voor het plaatsen van rolluiken. Dit is er vaak op gericht om zoveel mogelijk zakelijke rolluiken aan de binnenzijde van een pand of winkel te plaatsen om het gevelbeeld intact te houden. Dat geldt in de meeste gevallen niet voor woningen. Voor zakelijke panden en in het bijzonder bij winkels, speelt ook de doorzichtigheid van een rolluik vaak een rol in de beoordeling door de gemeente. Informeer dus bij uw gemeente naar de voorwaarden. Voor de verzekeraar kan het voldoen aan een beveiligingsklasse van belang zijn zijn. Vraag uw verzekeraar.

Wat doe ik bij een storing?

Ingeval van elektrische aandrijving; controleer altijd eerst of er geen stroomuitval is. In de praktijk blijkt dit vaak de oorzaak van veel ‘storingen’. Heeft u wel stroom en functioneert het rolluik niet, bel dan tijdens kantooruren ons lokale telefoonnummer in uw regio. U vindt het nummer op de homepage van uw dichtstbijzijnde rolluikenfabriek. Na kantoortijden belt u ons landelijke servicenummer 0900-DOORFIX - 24 uur per dag bereikbaar!

Wat kost een gemiddeld rolluik?

Voor woningen kunt u dit elders op onze website zelf berekenen. U mag ons natuurlijk ook bellen of mailen. Voor zakelijke rolluiken is die vraag lastig te beantwoorden omdat meerdere, enigszins gecompliceerde factoren, een rol spelen bij de prijsstelling. Wilt u alvast een globale prijs? Bel of mail ons de ruwe maten door en wij geven u een richtprijs. Nog makkelijker: mail de ingevulde contactpagina op deze site en u ontvangst snel een passende offerte. Een vrijblijvend en kosteloos bezoek van een adviseur voor zakelijke rolluiken is ook mogelijk.

Wat is de levertijd?

Rolluikenfabriek.nl heeft door efficiënte productietechnologie, ook bij haar partners, en goed ontwikkelde logistieke intelligentie, relatief korte levertijden. Niettemin, een rolluik wordt op maat gemaakt. Dat moet zorgvuldig gebeuren en vergt een gedegen voorbereiding. Dat kost enige tijd. Afhankelijk van het product en de maatvoering, kunnen wij bijna altijd aan uw wensen voor levertijd tegemoet komen. Bij spoedgevallen kan, in overleg, de levertijd zeer kort zijn. Wij moeten in dat geval onze planning aanpassen en onze productie om overwerk vragen. Dat heeft een meerprijs.

Wat is de levensduur van een rolluik?

Een rolluik van Rolluikenfabriek.nl kan vele jaren probleemloos functioneren. De levensduur van rolluiken die aan de binnenzijde worden gemonteerd is nóg langer omdat van buitenkomende invloeden geen vat heeft op de materialen. In een buitensituatie kan de levensduur worden beïnvloed door weer-en milieu omstandigheden. Dubbelwandige aluminium rolluiken voor woningen zijn met een laklaag en extra coating goed beschermd en kan goed tegen buiten plaatsing bij normale omgevingsinvloeden.

Wat zijn de leveringsvoorwaarden van Rolluikenfabriek.nl?

Alle transacties en aanvaarding van opdrachten geschieden onder de toepasselijkheid van de Algemene Leveringsvoorwaarden van de Koninklijke Metaalunie. De volledige tekst is elders te lezen op deze website.

Nog geen antwoorden op uw vragen?

Stuur uw vraag via ons contactformulier en wij antwoorden u zo spoedig mogelijk.