Schaar- en schuifhekken

Daarom zijn wij jouw keuze

  • Lage prijzen
  • Hoge kwaliteit materialen
  • Alleen maar topmerken
  • Minimaal 5 jaar garantie

Soms is de bouwaard of de architectuur van gebouwen zodanig, dat geen ruimte aanwezig is, vooral aan de bovenzijde van een gevel of wandopening, om een rolluik of rolhek te installeren. Voor die situaties heeft Rolluikenfabriek.nl schaarhekken ook wel schuifhekken genoemd in haar leveringsprogramma. 

Horizontale beweging

De karakteristiek van schaarhekken is dat het hekwerk horizontaal beweegt van en naar ze zijkanten. Een schaarhek heeft slechts een geleidingsrail aan de onder en bovenzijde nodig waar weinig ruimte voor nodig is. Een schaarhek heeft een open structuur bestaande uit verticaal gepositioneerde U-profielen die met sets kruislings geplaatste, in het midden scharnierende platstrips aan elkaar zijn verbonden. Aan de onder en of bovenzijde van de verticale U-profielen zijn gelagerde loopwielen gemonteerd die in een boven of onderrail het horizontaal bewegen mogelijk maken. Schaarhekken kunnen naar één zijde van de ene naar de andere wand bewegen of, vanuit het midden, naar elkaar toe.

Veilige sloten

Het eerste profiel van een schaarhek is een kokerprofiel waarin een slotmechanisme is gemonteerd. Bij enkelzijdige schaarhekken wordt aan de bestemmingswand een U-profiel  met ingebouwde sluitplaat aangebracht waar de slotkoker aan de voorzijde van het schaarhek deels in schuift. Standaard wordt een haakschootslot ingebouwd met een europrofielcylinder. Op de slotkoker wordt tevens handgreep aangebracht.

Optioneel kunnen andere sluittechnieken waaronder meerpuntsluitingen in de slotkoker worden ingebouwd. Schaarhekken zijn uitsluitend handbediend leverbaar.

Schaarhekken en schuifhekken in staal en aluminium

Schaarhekken zijn leverbaar in onbewerkt zwartstaal, verzinkt staal, Roestvast staal (RVS) en brute of blank geanodiseerd aluminium. In alle materiaalsoorten is een kleuruitvoering door middel van poedercoating mogelijk in vrijwel alle RAL kleuren. Bij toepassing van aluminium kan een kleur worden geanodiseerd.

Geen ruimte verlies

Optioneel kan bij montage in de dagopening tussen de wanden het ineen geschoven pakket in geopende situatie scharnierend worden uitgevoerd waardoor het vlak/plat langs de wand kan worden gepositioneerd waardoor er minimale ruimte van de dagopening wordt gebruikt. Op verzoek kan de onder en of bovenrail ook scharnierend opklapbaar of neerlaatbaar en zelfs afneembaar worden uitgevoerd.

Ook voor woningen

Schaarhekken worden dikwijls ook in woonhuizen gebruikt in woonkamers en  slaapvertrekken waardoor ramen en of deuren geopend kunnen blijven bijvoorbeeld bij zomerse temperaturen. De constructie kan, bij montage aan de binnenzijde, meestal onopvallend weggewerkt worden.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Phone088 – 366 7300

Bekijk hier foto's van
onze klanten

Documentatie

Meerdere undefined

Brandwerende rolluiken

Meer informatie arrow

Industrie roldeuren

Meer informatie arrow

Garage roldeur

Meer informatie arrow

Offerte aanvragen

Rolluikenfabriek geeft u graag alle specifieke informatie die past bij uw situatie en aansluit op uw wensen. Wij hebben ervaring op alle gebieden en met de meest uiteenlopende toepassingen. Indien u de breedte en de hoogte van de opening opgeeft kunnen wij obv deze gegevens een prijsindicatie geven. Mochten wij meer gegevens nodig hebben dan zullen wij binnen 2 werkdagen contact met u opnemen. Zodra u aan ons een opdracht verstrekt komen wij altijd in het werk inmeten. Ter verduidelijking kunt u altijd foto’s meesturen van de betreffende situatie. Wilt u vooraf worden geïnformeerd dan kunt dit aangeven en maken wij een afspraak met u om u te voorzien van een passend advies. Vul dit contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

Daarom zijn wij jouw keuze

  • Lage prijzen
  • Hoge kwaliteit materialen
  • Alleen maar topmerken
  • Minimaal 5 jaar garantie