Transparante rolluiken zijn een ideale uitkomst wanneer u uw winkel of bedrijfspand veilig wil afsluiten, maar tegelijk ook de producten in uw etalage wil laten zien. De doorzichtige rolluiken zijn in de jaren 70 ontwikkeld door Rolluikenfabriek en zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Naast transparante rolluiken voor bedrijven fabriceren we doorzichtige rolluiken voor thuis.

  • Sluit uw pand veilig af zonder uw etalage te blokkeren
  • Alle rolluiken worden op maat gemaakt, volledig naar uw wens
  • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren
  • Ontwerp, productie, plaatsing en onderhoud onder één dak
  • Vraag een gratis adviesgesprek en een vrijblijvende offerte aan

088 366 7300 Offerte aanvragen

Transparante rolluik

Transparante rolluiken van Rolluikenfabriek

Bij Rolluikenfabriek zijn we erg trots op onze bijdrage aan de ontwikkeling van transparante rolluiken. In de jaren 70, toen veel winkelpanden werden afgesloten met reguliere rolluiken, veranderde het straatbeeld na sluitingstijd in een grauwe en donkere plek. Veel winkelpanden werden beklad met graffiti, waardoor de winkelstraat na sluitingstijd een slecht imago kreeg. Om dit probleem op te lossen ontwikkelde een medewerkster van Rolluikenfabriek, samen met onze ingenieurs en de TNO Delft, transparante rolluiken. Hierdoor ziet de winkelstraat er beter uit, zijn de etalages na sluitingstijd zichtbaar voor voorbijgangers en zijn de winkels veilig afgesloten.

Transparante rolluiken

Samenstelling transparante rolluiken

Onze transparante rolluiken zijn een samenstelling van verschillende materialen. De horizontale ribben en de verticale verbindingsstijlen zijn vervaardigd uit massief en gehard aluminium van de hoogste kwaliteit. Het doorzichtige materiaal is gemaakt van glashelder polycarbonaat van minimaal 5 mm, maar kan desgewenst ook in 4 of 6 mm worden geleverd. Een slijtvaste toplaag zorgt voor extra bescherming, waardoor het heldere oppervlak minder gevoelig is voor krassen.

Beschikbare kleuren

Transparante rolluiken zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren, maar worden standaard blank-geanodiseerd. Anodiseren, of anodisch oxideren, is een behandeling waarbij er een oxidelaag uit het bestaande aluminium wordt opgebouwd, die het materiaal beschermd tegen corrosie. Deze laag is niet zichtbaar, waardoor het aluminium zijn originele kleur behoudt. Het is ook mogelijk om de transparante rolluiken in iedere RAL-kleur te verven, zodat hij goed bij het uiterlijk van uw pand past.

Soorten doorzichtige rolluiken

Bij Rolluikenfabriek hebben we 2 soorten doorzichtige rolluiken: de Hera O en de Hera R.

Hera O

Het transparante rolluik Hera O is een uniek rolluik dat is samengesteld uit glasheldere en slijtvaste schalmen, in de vorm van een baksteen. De schalmen zijn gemaakt van robuust polycarbonaat en een ultraviolet filterende toplaag. Het geheel zit met aluminium buizen aan elkaar vastgemaakt.

Meer informatie

Transparante rolluiken

Hera R

De Hera R transparante rolluiken zijn, net als de Hera O, gemaakt van zeer sterk polycarbonaat en slijtvaste schalmen. Het rolluik zit in een massief frame van aluminium en is zeer inbraakwerend. Het fraaie uiterlijk van de Hera R geeft uw bedrijfspand een strakke en eigentijdse uitstraling.

Meer informatie

Transparante rolluik

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over onze transparante rolluiken of een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon of het onderstaande contactformulier. Onze medewerkers helpen u graag met het vinden van de perfecte rolluiken voor uw project. U vraagt ook eenvoudig online een vrijblijvende offerte of een adviesgesprek aan.

088 366 7300 Offerte aanvragen