Rolluiken onderhouden is van essentieel belang voor een optimale werking én de levensduur van uw rolluiken. Ook vermindert het de kans op storingen. Kies daarom voor professioneel rolluik onderhoud van onze serviceorganisatie, Doorfix. Onze specialisten komen bij u langs voor het onderhouden, reinigen en schoonmaken van uw rolluiken.

De voordelen van rolluik onderhoud

 • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
 • Werkzaam in Nederland en België
 • Dé specialist in rolluik onderhoud
 • Onderhoud voor elk merk
 • Ook zonder onderhoudscontract

Meer weten over de voordelen van service door Doorfix? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een berichtje via het contactformulier.

Neem contact op 088 36 67 366

Doorfix

Waarom rolluiken onderhouden?

Vrijwel de meeste storingen aan rolluiken ontstaan door te weinig onderhoud. Dit heeft veel invloed op uw bedrijfsproces. Zo kunt u uw winkel of bedrijfspand bijvoorbeeld niet openen of sluiten. Daarnaast bent u als ondernemer verplicht om uw rolluiken ten minste 1 keer per jaar te laten controleren. Laat uw rolluiken daarom regelmatig onderhouden en profiteer van:

 • Minder tot geen storingen
 • Onverstoorde bedrijfsprocessen
 • Besparing op reparatiekosten
 • Verzorgde uitstraling aan de buitenkant van uw pand
 • U voldoet aan Arbowet

Storing melden

Heeft u last van een storing aan uw rolluik of deur? Neem dan direct contact met ons op via de storingsservice van Doorfix.

Meld storing

Rolluiken onderhouden met onderhoudscontract

Bij Doorfix kan onderhoud zowel op afroep als op contractbasis plaatsvinden. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat u profiteert van lagere tarieven en voorrang bij storing op niet-contractanten.

Soort onderhoud

Onderhoud op afroepbasis of periodiek met onderhoudscontract.

Reparatie

Belangrijke rolluikonderdelen worden gerevitaliseerd of gerepareerd.

Reinigen

Regelmatig uw rolluiken reinigen om storingen te voorkomen.

24-uurs service

Snelle en voordelige service bij storing of schade aan uw rolluiken.

Rolluik reinigen

Rolluiken hebben dag en nacht te maken met allerlei weersinvloeden, zoals regen, wind, storm, warmte of kou. Maar ook andere omgevingsfactoren hebben invloed, zoals bladeren, vocht, zand en roest. Deze factoren tasten de werking van rolluiken aan en verminderen de levensduur. Schakel daarom onze professionals in voor het eenmalig óf periodiek technisch reinigen van uw rolluiken.

Buitenkant reinigen

Zijn uw rolluiken vervuild of beklad? Ook voor het reinigen van de buitenkant van uw rolluiken en roldeuren kunt u terecht bij Doorfix.

Rolluiken zelf schoonmaken

U kunt ervoor kiezen om uw rolluiken zelf te reinigen. Dit is echter een tijdrovende klus. U moet zowel de binnenkant als buitenkant schoonmaken. Hoewel de buitenkant vrij goed te reinigen is, is de binnenkant al een stuk lastiger. Daarnaast dienen de schakelaars ook nagekeken te worden. We adviseren daarom om uw rolluiken altijd te laten nakijken door een professioneel onderhoudsbedrijf.

Bent u benieuwd wat Doorfix voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op 088 36 67 366

Arbowetgeving

Wanneer u als bedrijf rolluiken gebruikt, bent u verplicht om aan de eisen van de Arbowet te voldoen. Wanneer uw rolluik niet aan de wettelijke normen voldoet, dan kunt u aansprakelijk worden gesteld wanneer er door calamiteiten letsel ontstaat. Ook wanneer er geen opzet in het spel is. Er is namelijk al sprake van verzuim bij geen of achterstallig onderhoud. Verzekeringsmaatschappijen kunnen in dat geval ervoor kiezen om de schade niet te vergoeden.

Laat uw rolluiken daarom regelmatig onderhouden door Doorfix. Na de onderhoudsbeurt ontvangt u een keuringsrapport en certificaat waarmee u aantoont dat uw rolluik aan de regelgeving van de Arbo voldoet. Ook wordt uw rolluik voorzien van een herkenbare sticker, waarop alle actuele info over de keuring te vinden is.

Overige diensten

Naast rolluik onderhoud kunt u bij ons terecht voor:

 1. Rolluik reparatie
 2. Roldeur onderhoud
 3. Bedrijfsdeur onderhoud
 4. Overheaddeur onderhoud

Rolluik onderhoud in heel Nederland

Doorfix staat altijd in no-time voor uw deur. Onze vakkundige monteurs zijn werkzaam in heel Nederland, zodat er altijd wel een monteur bij u in de buurt is. Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Neem contact op 088 36 67 366