Installeren elektrische aandrijving en bediening voor normale schakelaar

Een rolluik met elektrische aandrijving d.m.v. een ingebouwde buismotor is voorzien van een elektrische kabel. De lengte van de kabel is afhankelijk van het type en merk motor.

De huismerk-motor heeft een zwarte kabel met een lengte van 1 meter. Een Somfy buismotor heeft een witte kabel met een lengte van 2,5 meter. De bekabeling van rolluiken met afstandsbediening is 3-aderig en kan direct worden aansloten met bij voorkeur met een stekker. De bekabeling voor elektrische aangedreven rolluiken met een draai, druk of sleutelschakelaar zijn vier aderig.

Als de buismotor in het rolluik een meerdere minuten achter elkaar wordt gebruikt, kan de motor te warm worden en daardoor tijdelijk door een thermische beveiliging onderbreken. Na enige minuten afkoeling zal de motor weer functioneren.

Een rolluik met buismotor voor bediening met een normale schakelaar wordt aangesloten aan de hand van het onderstaande schema.

Meer informatie

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons bellen of neem via het contactformulier contact met ons op.

Over Rolluikenfabriek

Rolluikenfabriek heeft jarenlange ervaring in op maat gemaakte oplossingen voor veiligheid, isolatie en brandwering. Vanuit onze expertise in de branche zorgen we ervoor dat we invloed houden op de kosten, kwaliteit en leversnelheid van onze producten. We maken uitsluitend gebruik van de best beschikbare materialen, om zo de hoge kwaliteit van onze rolluiken te waarborgen. Daarnaast geven we u graag advies over de beste optie voor uw woning of pand. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor onze producten, maar ook voor montage en onderhoud.

Contact opnemen

Wilt u weten welke mogelijkheden wij hebben voor u qua rolluiken? Via onze configurator kunt u direct uw eigen rolluik samenstellen en bestellen. Wilt u een passende oplossing voor uw bedrijfspand of winkel, zoals een roldeur, transparante rolluik of schaarhek? Neem dan contact met ons op. We geven u graag advies of een vrijblijvende offerte.

24 uur per dag, <br> 7 dagen in de week
24 uur per dag,
7 dagen in de week
Persoonlijk advies <br>en maatwerk mogelijk
Persoonlijk advies
en maatwerk mogelijk
Minimaal <br> 5 jaar garantie
Minimaal
5 jaar garantie
Alleen maar <br> topmerken
Alleen maar
topmerken
Lage <br> prijzen
Lage
prijzen