Rolluik monteren op de muur

Wilt u uw rolluik zelf monteren op de muur? Volg onze montageinstructies om uw zelf-samengestelde rolluik gemakkelijk te monteren op de muur.

Controleer eerst of uw bestelling compleet is

In de verpakking van een standaard rolluik hoort een omkasting, twee zijgeleiders, het bedieningsmechanisme en afdekdoppen voor de schroef/boorgaten en indien besteld, ook de bevestigingsmaterialen aanwezig te zijn. Bij montage op de muur met een bandopwinder, gebruik een steenboor 20 mm.

Montage op de muur

1. — Begin met het aftekenen van de gaten die in zijgeleiders geboord moeten worden. De gaten dienen in het gesloten vierkant te worden geboord. Teken het eerste gat op 15 centimeter van het uiteinde van de geleider. Elke overige 40 centimeter tekent u nog een gat waarbij u erop let dat de gaten niet ter hoogte van een voeg in de muur uitkomt. Dat is minder sterk dan de volle steen.

2. — Boor na het aftekenen met een Ø 5 mm metaalboor (bij
gebruik spaanplaatschroef bolkop 5×40) door het gesloten compartiment van
de zijgeleider.

3. — De gaten vervolgens aan de buitenkant (zichtkant) van de zijgeleider opboren naar Ø 10mm. Deze gaten worden na montage afgedekt met de meegeleverde afdekdoppen.

4. — Schuif nu de zijgeleiders voorzichtig op de consoles met de rolkast. Til het rolluik aan de rolkast op en ondersteun daarbij de geleiders zodat die niet gaan wringen.

Positioneer het rolluikframe nu op de plaats waar het rolluik bevestigd moet worden. Teken nu de gaten in de zijgeleiders af op de muur.

Teken nu ook het gat af waar het bedieningsmechanisme door de muur moet komen (1,5 centimeter boven de zijgeleider in het midden van de koker).

5. — Boor nu de gaten van de zijgeleider in de muur met een Ø 8 mm steenboor (bij gebruik 8×40 plug), en plaats een plug in het geboorde gat.

6. — Boor nu een gat voor de bediening van het rolluik. De grootte van het te boren gat is afhankelijk van het type bediening. Voor een bandopwinder is dat 22 mm en ingeval van elektrische aandrijving 10 mm. Boor het gat aan de zijde waar de bediening moet komen. Boor van buiten naar binnen, zodat het gat op de juiste plaats komt. Om schade aan de wand aan de binnenzijde te voorkomen wordt aangeraden tijdens het boren tegendruk geven aan de binnenzijde met een houten plank o.i.d.

7. — Het rolluik op de muur plaatsen nadat het beschermingsmateriaal aan de achterkant van het rolluik is verwijderd. Voer het band of de kabel van de motor naar binnen en bevestig het rolluik. Bevestig de zijgeleiders aan de muur en draai de schroeven stevig aan. Plaats daarna de afdekdoppen op de boorgaten van de zijgeleiders.

8. — Verwijder het overige beschermingsmateriaal.

9. — Ga verder met de montage-instructies voor de bediening.

Meer informatie

Voor vragen en opmerkingen kunt u ons bellen of neem via het contactformulier contact met ons op.

Over Rolluikenfabriek

Rolluikenfabriek heeft jarenlange ervaring in op maat gemaakte oplossingen voor veiligheid, isolatie en brandwering. Vanuit onze expertise in de branche zorgen we ervoor dat we invloed houden op de kosten, kwaliteit en leversnelheid van onze producten. We maken uitsluitend gebruik van de best beschikbare materialen, om zo de hoge kwaliteit van onze rolluiken te waarborgen. Daarnaast geven we u graag advies over de beste optie voor uw woning of pand. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor onze producten, maar ook voor montage en onderhoud.

Contact opnemen

Wilt u weten welke mogelijkheden wij hebben voor u qua rolluiken? Via onze configurator kunt u direct uw eigen rolluik samenstellen en bestellen. Wilt u een passende oplossing voor uw bedrijfspand of winkel, zoals een roldeur, transparante rolluik of schaarhek? Neem dan contact met ons op. We geven u graag advies of een vrijblijvende offerte.

24 uur per dag, <br> 7 dagen in de week
24 uur per dag,
7 dagen in de week
Persoonlijk advies <br>en maatwerk mogelijk
Persoonlijk advies
en maatwerk mogelijk
Minimaal <br> 5 jaar garantie
Minimaal
5 jaar garantie
Alleen maar <br> topmerken
Alleen maar
topmerken
Lage <br> prijzen
Lage
prijzen